menu

22:15
Єдина виховна година з вивчення ПДР

Сьогодні ми з вами спробуємо розібратися, що ми робимо на дорозі не так. Почнемо з найпоширенішого транспортного засобу доступного школярам - велосипеда.

Запам'ятаємо перше: це саме незахищений транспортний засіб. У нього немає дверей, що оберігають від удару збоку, немає бампера, який певною мірою прийняв би на себе лобовий удар. Тому при будь-якому зіткненні або наїзді на перешкоду велосипедист дуже вразливий. А себе треба берегти - повноцінних запчастин для людини поки не винайшли.

Друге: їздити на велосипеді комфортно там, де для цього створено спеціальну безпечна зона. Так як таких зон дуже мало, намагайтеся попередити будь-яку потенційну небезпеку.

Третє правило: ніколи не намагайтеся проїхати між їдуть і автомобілем, що стоїть. Зупиніться, пропустіть рухається на вас автомобіль. Чи не вважайте це за боягузтво, це всього лише здоровий глузд. Елементарне почуття збереження.

Тепер головне: намагайтеся не виїжджати на проїжджу частину, навіть якщо вам виповнилося 14 років.

На мопеді ви можете виїжджати на проїжджу частину з 16 років. Але пам'ятайте: рухатися ви повинні тільки по крайній правій смузі, в один ряд, як можна правіше. Відносна зона безпеки закінчується далі одного метра від тротуару.

Висновок: Запам'ятали головні правила управління цього транспортного засобу на дорогах і в дворах нашого міста і, і зрозуміли головне - не варто ризикувати своїм життям на невиправданий ризик. Бути обережним на дорозі - це не боягузтво, а 

 

Переглядів: 376 | Додав: Директор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: