menu

22:23
24 березня - День боротьби з туберкульозом

18.03.14року  в Новоселівській школі був проведений захід "Ми за здоров'я"Були присутні Дудка Т.В. з  центру соціальної служби сім'ї і молоді при Новоселівській сільській раді та директор ПРЦСССДМ  Буренко І.В. 

Туберкульоз – інфекційне захворювання людини, тварин, риб, яке викликається бактерією туберкульозу (паличкою Коха).

Джерело інфекції – хвора людина (на відкриту бактеріальну форму туберкульозу), 55 видів тварин, 25 видів птахів, а також заражені продукти тваринного і рослинного походження, грунт, органічні і неорганічні речовини, в яких живе, розмножується та зберігається збудник туберкульозу. Туберкульозна паличка вражає всі органи і системи людського організму.

Метою Всесвітнього дня є поінформовати про глобальну епідемію туберкульозу якомога більше людей і дати усім зрозуміти, що чинити опір цій хворобі можливо і потрібно..Щороку в світі реєструють близько 370 тис хворих на туберкульоз, майже 80% з яких припадає на країни Східної та Центрально-Східної Європи. Кожні 4 секунди жителі Землі захворюють на туберкульоз, а кожні 10 секунд від цієї хвороби помирає одна людина. Щороку туберкульоз забирає життя в 2 млн людей.

                       


                                   

Переглядів: 532 | Додав: Директор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: