menu

13:52
Оздоровчі табори

Літня спека, грози, грім,
Літо, ти прекрасне всім!

 

Швидко спливає час... І знову весна. Ще один навчальний рік прямує до свого логічного завершення. І знову в нашій школі з 27 травня гостинно розпочав свою роботу пришкільний оздоровчий табір «Веселка » та профільний табір туристсько-краєзнавчого напряму "Юність"

  

Для багатьох батьків із різних причин такий спосіб оздоровлення дитини є єдино можливим. Далеко не кожна сім'я може відправити свою дитину на море або в дитячий санаторій. Навіть путівка в заміський табір вимагає значних матеріальних витрат. Оздоровлення ж у пришкільному таборі, особливо завдяки підтримці сільської влади, стає доступним кожній сім'ї, а для малозабезпечених і багатодітних сімей, дітей-сиріт - узагалі безкоштовним.

Пришкільний оздоровчий табір «Веселка »

Виховна робота у пришкільному оздоровчому таборі «Веселка » базується на розвитку дитячої ініціативи, самодіяльності, колективної творчої справи й полягає у проведенні кожного дня змістовної, цікавої, активної справи. Звичайно, що реалізація завдань змісту роботи залежить від педагогічного колективу, його виховного потенціалу та майстерності.

План виховної роботи насичений різноманітними заходами та складається з урахуванням побажань дітей.

Спортивно-оздоровчий напрям роботи включає в себе різноманітні спортивні змагання (веселі старти, козацькі розваги, футбольний турнір, турнір із шахів).Кожний ранок у таборі починається з ранкової гімнастики, яку проводять на свіжому повітрі в затишних куточках шкільного подвір'я.

 

 

Профільний табір туристсько-краєзнавчого напряму "Юність"

Туризм - не тільки фізичний розвиток, бадьорість і працездатність, а й відмінний засіб виховання в учнів цілеспрямованості, зібраності, прагнення до пізнання.

Туристсько-краєзнавча діяльність дає учням багато нових вражень: вони вчаться розкривати причинно-наслідкові зв'язки у природі, краще усвідомлювати та розуміти окремі явища і закони природи. Всебічні і тривалі спостереження над природними явищами сприяють формуванню в учнів матеріалістичного світогляду.

Туристські подорожі та екскурсії є великою школою життя для підростаючого покоління. Крім виховання високих моральних якостей та естетичних почуттів, вони розвивають спостережливість, уяву. Збагачуючи свій розум теорією і практикою пізнання дійсності, діти під час подорожей та екскурсій пізнають життя у всій його різноманітності. Походи та екскурсії є однією з важливих форм розширення та закріплення знань учнів, вони викликають потяг школярів до вивчення рідного краю. Значущість туристсько-краєзнавчої діяльності полягає насамперед у тому, що через неї можна здійснювати один з головних принципів навчання і виховання - принцип єдності теорії і практики, зв'язку навчання з життям. Також туристсько-краєзнавчі походи відіграють важливу роль у формуванні дитячого колективу, виховують в учнів самостійність, підвищують їх відповідальність за доручену справ.

Переглядів: 486 | Додав: Директор | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: