menu

17:54
День української писемності та мови

Учні Новоселівської школи брали активну участь у проведенні тижня української мови та літератури. Школярі випустили стіннівки до Дня української писемності та мови.


У понеділок, 02 листопада, учителі української мови та літератури Педченко А. О., Ширіна В. Ю. ознайомили учнів із планом проведення тижня української мови та літератури. Саме в цей день відбулися тематичні виставки художньої, наукової та публіцистичної літератури про українську словесність «Душа народу бринить у слові».

  


У вівторок, 03 листопада, учні 10 класу Горнило А., Кондак А., Метревелі А., Ревенко Т., Феденко А. провели усний журнал «Любіть Україну і мову її солов’їну».

 

День української писемності та мови – свято розвитку державної мови, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада, бо саме в цей день народився Нестор Літописець – перший історик України, автор «Повісті минулих літ».
У середу, 04 листопада, відбувся брейн-ринг «Знавці української мови» між учнями 7-го класу. Команда «Усмішка» (капітан Гордієнко К.) виборола перше місце, друге посіла команда «Полтавці» (капітан Харук Н.). Семикласники продемонстрували ґрунтовні знання з теми, згуртованість, наполегливість у боротьбі за перемогу.

  

У четвер, 05 листопада, учні 5-11 класів переглянули мультимедійні презентації та відеоролики «З витоків української писемності».

Саме 9 листопада 2020 року учні й учителі Новоселівської ЗОШ І-ІІІ ст. брали участь у написанні радіодиктанту національної єдності-2020 «Виклики книжкової ери». До цієї акції ми долучаємося впродовж багатьох років.
Адже радіодиктант – це своєрідний флешмоб, акція єднання навколо рідної мови, участь у якій може взяти кожен охочий. Цього року в тексті диктанту були слова на перевірку Українського правопису 2019 року.

   
Перше місце посіла учениця 11 класу Пилипенко А.
Друге місце – Харук Н., Конопльов М., учні 7 класу
Третє місце – Феденко А., учениця 10 класу.
У проведенні радіодиктанту активну участь брали учителі школи – Пентова А.А., Москаленко Я.Г., Сененко Т.М., Драч А.В., Педченко А.О., педагог-організатор закладу Гриценко Т.М.

Переглядів: 282 | Додав: Директор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: